header banner
Default

Nieuw onderzoek blootlegt het aantal miljonairs van crypto- en bitcoin-valuta


Table of Contents
Aantal crypto en bitcoin miljonairs blootgelegd in nieuw onderzoek

Foto: Shutterstock/ Mike Mareen

Veel mensen stappen de wereld van crypto en Bitcoin (BTC) in om snel rijk te worden. Als je al wat langer meegaat in de sector dan weet je echter dat geduld een cruciale factor is om op de lange termijn successen te behalen. Een portfolio ter waarde van één miljoen euro is voor veel investeerders een droom, maar door relatief weinig gerealiseerd. Hoeveel crypto miljonairs bestaan er eigenlijk momenteel en hoe populair is bitcoin onder deze vermogenden?

Goed nieuws! 🎉 Bitvavo viert kerst en geeft onze lezers gratis BTC, XRP of een andere crypto 🚀 Advertentie Bitvavo

Henley & Partners, een in London gevestigd adviesbureau en dienstverlener op het gebied van vermogens- en investeringsmigratie, heeft op 5 september een zogenoemd ‘Crypto Wealth Report’ gepubliceerd. Hierin bespreekt het de huidige stand van zaken wat betreft het aantal wereldwijde miljonairs met digitale activa in bezit.

Allereerst geeft het aan dat er vandaag de dag in totaal 88.200 crypto-miljonairs zijn, waarvan iets minder dan de helft (40.500 mensen) hun fortuin in bitcoin vasthoudt. Ook wordt er geschreven dat er wereldwijd op het moment 425 miljoen individuen zijn met digitale activa in het bezit.

Bovendien blijkt uit het rapport dat er nu182 vermogende individuen met een crypto-bezit van ten minste 100 miljoen dollar bestaan, van wie 78 Bitcoiners zijn. Tot slot concludeert het rapport dat 6 van de 22 crypto-miljardairs ter wereld hun fortuin hebben vergaard met de handel in bitcoin.

Fortunly.com, een financiële productrecensiewebsite, rapporteerde in juli dat er destijds ongeveer 56,1 miljoen miljonairs waren. Hiermee staat het aantal crypto-miljonairs gelijk aan slechts 0,16 procent van alle vermogenden met ten minste één miljoen dollar.

1 miljoen dollar in BTC

VIDEO: Massaal nieuwe miljonairs door crypto: 'To the moon!'
Omroep PowNed

Tegen de huidige bitcoin koers heb je ongeveer 38,9 BTC nodig om jezelf tot bitcoin-miljonair te bekronen. Toen bitcoin in november 2021 zijn all-time high bereikte van ongeveer 69.000 dollar had je aan zo’n 14,5 BTC nog genoeg wat dat betreft.

Volgens data van BitInfoCharts zijn er momenteel 70.358 wallets met minimaal 1 miljoen dollar aan BTC. In november vorig jaar, toen bitcoin vlak onder de 17.000 dollar handelde, kon je op Crypto Insiders lezen dat het aantal adressen met ten minste 1 miljoen dollar aan BTC was gedaald van een hoogtepunt van 112.899 in november 2021 tot slechts 23.245.

Post Views: 160

Sources


Article information

Author: Leslie Smith

Last Updated: 1702635722

Views: 1088

Rating: 4.4 / 5 (96 voted)

Reviews: 90% of readers found this page helpful

Author information

Name: Leslie Smith

Birthday: 1969-06-25

Address: 44291 Morales Lodge, Huffmanville, VA 93360

Phone: +3763389054198274

Job: Article Writer

Hobby: Cooking, Running, Painting, Cocktail Mixing, Juggling, Aquarium Keeping, Skiing

Introduction: My name is Leslie Smith, I am a bold, brilliant, risk-taking, rare, valuable, spirited, Precious person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.